22
Oktober 2013

Kandidaat-voorzittersdebat Jong VLD

Activiteiten

Een goedgevulde zaal Geertrui in het Oud Gasthuis van Asse was dinsdagavond het decor van een pittig debat tussen Franc Bogovic en Bert Schelfhout. Beiden zijn kandidaat voor het voorzitterschap van Jong VLD nationaal. Deze politiek-liberale jongerenbeweging is de laatste twee jaar door huidig voorzitter Frederick Vandeput uitgegroeid tot een succesverhaal en sinds vorige week haalde men zelfs de kaap van 3.500 leden.

De voorzitter van Jong VLD Asse en moderator van dienst, Niel Delgouffe, was blij dat de afdeling beide zwaargewichten naar Asse kon lokken voor een debat: “Sinds onze doorstart van december vorig jaar hebben we volop ingezet op een intensieve samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen onze regio enerzijds en vernieuwende activiteiten anderzijds. Dit debat is de vrucht van een nauwe samenwerking met het (vernieuwd) regiobestuur van Jong VLD Halle-Vilvoorde en één van de nieuwe activiteiten die we willen aanbieden aan onze leden en geïnteresseerden.  Ik ben eigenlijk zelfs fier dat de eerder kleine afdelingen van Asse en Vilvoorde erin geslaagd zijn twee van de zeven debatavonden te organiseren. Op de webstek van Jong VLD nationaal staan wij op de kalender in het charmante gezelschap van de grote afdelingen van o.a. Gent, Antwerpen, Hasselt en West-Vlaanderen.”

Na de inleiding door Thomas Van Muylder, regiovoorzitter en Zaventemnaar, kregen beide kandidaten de kans om zichzelf en hun programma toe te lichten. Vervolgens kregen ze enkele actuele thema's voorgeschoteld waarover ze hun standpunt en mogelijke oplossingen mochten geven. Zo passeerden onder andere de toenemende jeugdwerkloosheid, het mobiliteitsprobleem, de gasboetes en de staatshervorming de revue.

Voor de laatste opdracht was politiek even een voetbalmatch: beide kandidaten kregen een plattegrond van een voetbalplein en kregen de opdracht een team samen te stellen van 11 liberale politici naar keuze waarmee zij denken te “scoren” in 2014. Het debat werd afgesloten met een stemming en een gezellige drink. Er kwamen uiteindelijk meer dan 30 toeschouwers een kijkje nemen.

Geïnteresseerden die Franc en Bert nogwillen zien debatteren, kunnen dinsdag 29 oktober om 20u terecht op het debat van Jong VLD Vilvoorde in de lokalen van de Liberale Mutualiteit (Lange Molensstraat 54, Vilvoorde). De moderator van dienst zal Gert-Jan Sterckx zijn.

Wie van beide kandidaten het zal halen, zullen we weten begin november.

 

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Niel Delgouffe, Voorzitter Jong VLD Asse

info@jongvldasse.be

+32 485 11 37 65

Auteur

Jordy Lelon Jordy Lelon

FOTO ALBUM

Bekijk volgens categorie

Bekijk volgens datum

Terug naar overzicht