Vanaf plaats vijf staan negen nieuwe kandidaten tussen 18 en 30 jaar: Niel Delgouffe, Rein Roesems (zoon van oud-schepen Walter Roesems), Daisy Quinteyn, jongerenvoorzitter Wim Van Diest, Veronique Borghmans, Marjane Kamal en drie studentes, Silke Goovaerts, Ellen Van den Bossche en Laura Zannin. De laatste twee vormen samen met Dirk De Rijcke (14) en Francine Craeye (15) de sterkhouders voor Zellik en Relegem.

Kobbegemnaar Carlos Meersman duwt de eerste kolom, Lyotta Pessemier, dochter van Camiel Pessemier zaliger, komt voor het eerst op en trekt de tweede kolom. Samen met Wendy Van den Cruys (18) en Ché Ebrard vormt ze het drieluik van de liberale mutualiteit. Sportjournalist Francis Nevens vormt op 20 een drieluik Walfergem-Bekkerzeel met Thérèsia Masyn (21), alom gekend als zwemmonitrice, en thuiszorgster Bianca De Kinder (22). Banketbakkerin Sabrina Vranken uit Mollem staat op 23 en Michel Jacobs, bekend als gewezen uitbater van Onder den Toen en de Parnasse, op 24.

De Krokegemse Els Suys, hoofdverpleegkundige van het OLV-ziekenhuis in Asse, krijgt plaats 25 en ook nieuw is Dominique Moles Le Baily (26).