27
Juni 2012

Vakantiekalender 2012 in de winkel!

Activiteiten

Iedereen heeft het al eens meegemaakt: je gaat naar de winkel tijdens de zomervakantie maar daar aangekomen blijkt dat je favoriete bakker of beenhouwer in jaarlijks verlof is. Je rijdt door naar een andere winkel en ook deze blijkt gesloten te zijn.

Om dit probleem te verhelpen in de gemeente en ter ondersteuning van de handelaars heeft Jong VLD Asse een vakantiekalender ontworpen. In deze kalender kan je per deelgemeente zien wanneer de winkeliers hun jaarlijkse vakantie nemen dit jaar. Bij veel handelaars staat er ook hun wekelijkse sluitingsdag bij.

We hebben dit initiatief voor het eerst in 2011 genomen waarbij er toen een 75-tal handelaars deelnamen. We kregen dan ook veel positieve respons op ons initiatief. Reden te meer om dit dan ook te herhalen.

Vandaag kunnen wij met enige trots melden dat er maar liefst 93 handelaars deelnemen. Het is dus ook dit jaar een enorm succes te noemen.

We bezochten alle winkels één voor één met de vraag of ze al dan niet wensten deel te nemen. Het deelnemen aan de vakantiekalender hielden we overigens bewust opnieuw volledig gratis omdat we onze middenstanders in onze gemeente ten volle willen ondersteunen.  

Het was voor ons bovendien heel leerrijk omdat de meeste handelaars van deze gelegenheid gebruik maakten om hun dagdagelijkse problemen en ergernissen aan te kaarten. Deze opmerkingen en suggesties zullen ten gepasten tijde dan ook overgemaakt worden aan Open VLD Asse om aan deze problemen een concrete oplossing te kunnen bieden.

Momenteel zijn er al 1000 exemplaren van de vakantiekalender besteld in de drukkerij. In de loop van de komende dagen zullen we alle deelnemende handelaars voorzien van een voorraad kalenders en deze kunnen dan door de klanten gratis meegenomen worden. Er is zelfs al een wachtdienst voorzien tijdens juli en augustus om handelaars die een tekort hebben aan kalenders, zo spoedig als mogelijk opnieuw te voorzien van een nieuwe lading.

Het is alleszins een handig hebbedingetje om op uw prikbord of uw koelkast te hangen!

klik hier om de vakantiekalender te downloaden

Auteur

Niel Delgouffe Niel Delgouffe

FOTO ALBUM

Bekijk volgens categorie

Bekijk volgens datum

Terug naar overzicht